1926

O firmă de cabluri din Bratislava a cumpărat o clădire semifinisată de la un producător de bomboane la periferia orașului Kolin. Când lucrările s-au terminat la începutul anului 1927, noua fabrică a început să producă tuburi de instalații, doze și accesorii. Cu toate acestea, creșterea rapidă a producției a fost încetinită de război. Gama de produse a trebuit să fie adaptată nevoilor din timpul războiului – fabrica a produs troliuri și echipamente speciale pentru industria aviatică.

 

1946

Fabrica a fost transformată într-o nouă entitate: Kablo Bratislava, deținută de stat. Dupa 3 ani s-a împarțit în mai multe companii. Producția de materiale electrice a rămas în Kolin.

 

1963

A apărut o nouă direcție în producția de materiale pentru instalații electrice. Utilizarea mai largă a materialelor plastice a modificat semnificativ producția. Dezvoltarea procesării materialelor plastice a suprimat producția existentă de țevi metalice și a început să producă canale, tuburi flexibile și doze din material plastic.

 

1969

Compania și-a extins gama de producție și a deschis producția de sârmă emailată, folosită în motoare și transformatoare. Această producție a fost închisă în 1996.

 

1985

Întreprinderea Națională Kladno, cu producție în Kolin, s-a alăturat grupului ZSE Praga pentru mai mulți ani.

 

1989

Altă și cea mai importantă schimbare în dezvoltare a apărut după Revoluția de Catifea din 1989. În anul următor, grupul Kolin a devenit independent și a devenit s.s.p. Kablo Kolin.

 

1994

Are loc privatizarea întreprinderii de stat în 1994 sub numele KOPOS Kablo Kolin s.r.o. Începe o nouă fază dinamică a producției de cabluri.

 

1996

Compania numită KOPOS KOLIN a.s. se transformă in societate pe acțiuni în 1996 a rămânand un brand puternic de calitate până în prezent.
Investițiile în construcția unei stații proprii de amestecare a granulelor din PVC și începerea funcționării în același an au creat noi posibilități de dezvoltare tehnică și tehnologică a companiei. Aceste mașini asigură o cantitate suficientă de matriale de producție de înaltă calitate din punct de vedere mecanic și al consistenței culorii. Una dintre cele mai avansate este tehnologia de producere a tuburilor gofrate și a mașinilor de turnare prin injecție pentru producerea de produse bicomponente.

 

1997

Sfârșitul producției de fire emailate.
Cerințele pieței cehe și mondiale în creștere ne-au motivat să extindem afacerea noastră în alte țări și au condus compania să înființeze prima filială în Europa și apoi peste hotare. În prezent, 11 filiale funcționează independent în țări, printre care Slovacia, Ucraina, Rusia, Belarus, Georgia, Polonia, Ungaria, Croația, România, Germania și Republica Dominicană. Compania dezvoltă, de asemenea afaceri și își consolidează poziția pe piață în alte părți ale lumii, cum ar fi Franța, Benelux, Suedia, Norvegia, Austria, Regatul Unit sau Emiratele Arabe Unite.

 

2005

Hala de administrație și producție a fost construită cu o investiție substanțială de 10 milioane de euro. La aceasta data a început producția canalului tip parapet cu perete dublu.

 

2006

Tranziția la producția ecologică.

 

2007

Este achiziționată fabrica de jgheaburi metalice Neoklas din Šardice. Tehnologia achiziționată a îmbunătățit calitatea și performanța sistemelor de susținere a cablurilor.

 

2009

Au fost lansate sistemele moderne MARS și JUPITER.

 

2012

Producția din Šardice a fost închisă, iar tehnologia transferată la Kolin.

 

2018

Se construiește un nou depozit modern.

 

 

KOPOS KOLIN a.s. filiale

 

1997

Ucraina

 

1998

Bielorusia

 

1999

Polonia

 

2000

Rusia, România și Slovacia

 

2002

Ungaria și Smolensk, Rusia

 

2007

Germania

 

2008

Croația și Etiopia (închis în 2014)

 

2009

Georgia
Fuziunea filialelor / partenerilor KOVOFIN ELEKTRO, s.r.o. o KOPOS Slovakia

 

2009

Republica Dominicană

 

2009

Noua unitate de producție din Ucraina

 

2009

Reorganizarea tuturor filialelor în cadrul societății KOPOS HOLDING a.s. entitate principală

 

 

KOPOS KOLÍN a.s. este o companie de familie cu proprietari din Republica Cehă.