26.10.2017

Câteva luni de antrenament, o sănătate puternică și dorința de a concura. Toate aceste lucruri au fost confruntate in provocarea de la faimoasa cursa IRONMAN care a avut loc în acl moment la Barcelona. Kopos are o astfel de persoană în rândurile sale. El este reprezentantul de vânzări Artur Kaczorowski de la filiala din Polonia.

Întâlnirea cu acei indivizi curajoși, pentru care munca grea este doar un cuvânt, a fost o mare provocare pentru Arthur. 3.000 de participanți au concurat în categoria de vârstă 30-34 de ani. Înotul, ciclismul și alergarea au insumat un timp total de 10:44:21.

1. Ati mai incercat vreodata sa concurati la Ironman?

Acesta a fost debutul meu la Ironman pe întreaga distanță (3,8 km înot, 180 km bicicletă, 42,195 km alergare).

Am început pregătirea pentru Ironman acum un an. Am concurat în triatlon de peste 5 ani, dar niciunul anterior nu se compară, cu Ironman. Am concurat în 5 competiții de maraton și câteva distanțe mai scurte de triatlon.

  

2. Care a fost cel mai greu pentru tine în cursă, vreau să zic biciclete, alergare sau să înot?

Ceea ce face ca IronMan-ul să fie dificil este distanța fiecărei etape. Prima etapă este înotul în Marea Mediterană, unde există curenți maritimi și valuri. Nu a fost ușor, dar când am ieșit din apă, știam că o să termin, pentru că m-am antrenat cel mai mult pentru înot, pentru că eram cel mai slab aceasta disciplină. În ultimul an mi-am îmbunătățit cel mai mult tehnica de ciclism și am știut că am avut cel mai mare progres aici. Prima parte a etapei de ciclism a fost calmă și am avut multă forță până când vântul au pornit și au început să bată. În acel moment a fost o treabă foarte greu de alergat împotriva vântului și m-am simțit destul de obosit după cursă. Chiar și cu vântul, timpul pe care l-am luat pe bicicletă a fost mai bun decât mă așteptam. Viteza mea medie pe 180 km a fost de 34 km / h. Am fost entuziasmat când am ajuns la stadiul de alergare, deoarece aceasta este punctul meu forte. La început alergarea a fost foarte ușoară pentru mine și m-am simțit minunat. Între 7 km și 16 km am avut o criză, a trebuit să încetinesc. În acest moment mi-am amintit cuvintele prietenei mele: "Amintește-ți, vei merge la Barcelona pentru a termina cursa IronMan, nu te concentra asupra timpului, lasă capul jos, continuă și vei avea un timp bun". În acest timp am folosit și stațiile de hidratare care au fost instalate la fiecare 2,5 km. Acolo am mâncat banane, portocale și băut isotonic, cola și Red-Bull. Când puterea mea sa întors, am început să alerg din nou la ritmul meu, controlând ritmul cardiac optim și viteza. Cu 5 km înainte de sfârșitul turului, mi-am scos centura de puls și am început să accelerez rapid la 4,50 min / km și chiar mai repede. Prin accelerarea de la final am alergat maratonul sub 4 ore după cum am planificat.

  

3. Cum v-ati simtit dupa cursa?

După cursa, m-am simțit foarte obosit. Nu aveam puterea să merg să-mi iau bicicleta și alte obiecte din zona vestiarelor. După ce am luat obiectele abia am ajuns la hotel. Cu toate acestea, am fost foarte mulțumit și mândru de mine pentru că am terminat întreaga distanță la IronMan. Acum un an a fost doar un vis și acum am realizat acest vis.

  

4. Vrei să încerci un IM în Hawai în viitor?

IM în Hawaii? Pentru a concura în Hawaii IronMan este noul meu vis. Dacă aș fi destul de norocos să obțin un loc pentru IronMan Hawaii, nici măcar m-aș gândi o secundă pentru a spune DA. Sper că într-o zi voi avea șansa să concurez împotriva celui mai bun Ironman din Hawaii.

Good luck Artur!